Cosmé in Hapert is de plaats waar je welkom ben om te ontspannen, om tijd te nemen voor jezelf.

Jezelf de liefde en vertroeteling geven die je verdient. Resetten en tot rust komen om vervolgens vol energie en dichter bij jezelf weer naar huis terug te keren! Gun jij het jezelf?

All-in detox programma 487 euro p.p. (2 pers.kamer). 529 euro p.p. (1 pers.kamer)

Programma: 

Vooraf aan de kuur: intake formulier, online seminar base balans maakt je lichaam sterk en veerkrachtig en afbouw menu 6 dagen.
Maandag: inchecken vanaf 1530 uur. 17:00 uur persoonlijk ontvangst met warme soep. Kennismaking. Yoga en detox sap.

Dinsdag en woensdag: dagen van Yoga, gezond eten, stilte en ontspanning.

Donderdag: yoga en meditatie en afsluiting.

 

 

 

Waarom Detoxen?
Waarom zou je eigenlijk ontgiften? Als je nog twijfelt over wel of niet detoxen, speel je misschien met deze vraag. Daarom een beetje meer achtergrondinformatie, zodat je kunt beslissen of detoxen iets voor jou is of niet.
In de holistische zienswijze op gezondheid gaan we ervan uit dat een gezond lichaam beschikt over een “zelfhelend vermogen”. Met andere woorden: het kan zich herstellen, het is weerbaar. Je lichaam geneest dus niet door een pilletje of een poedertje of een wonderdokter, maar doet dit zelf. Daar kan een pilletje, poedertje of dokter wel bij hélpen, maar in de basis is het het lichaam zélf dat zichzelf moet genezen wanneer er sprake is van ziekte of schade.
Om ziekte of schade te voorkómen is er ook een buffer: dat is onze weerstand (immuunsysteem). Deze zorgt ervoor dat bacteriën, virussen of andere ziektemakers geen of minder kans krijgen om ons ziek te maken.
We gaan ervan uit dat we het immuunsysteem sterk moeten houden om zo gezond mogelijk te blijven. Alleen de mening over hoe we de weerstand kunnen versterken of sterk houden verschilt. In de holistische visie, gaan we ervan uit dat de juiste voeding en de juiste balans in alle facetten van je leven zorgt voor een goede weerstand. Daarbij zijn we ook realistisch: we eten nu eenmaal niet altijd alleen maar de juiste voeding, en we hebben ook niet altijd balans in ons leven. En zelfs als we kiezen voor de juiste voeding (dat wat voor jou juist is, dus dat is dan ook nog eens heel persoonlijk) staan we elke dag bloot aan invloeden van buitenaf waar we helemaal niets aan kunnen doen. Denk maar eens aan alle gifstoffen die dagelijks via ons eten, via de lucht, het water enzovoorts in ons lichaam terecht komen. Kortom: ons immuunsysteem ligt dagelijks onder vuur.
Darmen
Onze weerstand wordt voor maar liefst 80% bepaald door de gezondheid van onze darmen. Een juiste balans van de darmflora zorgt voor gezonde darmen en daarmee voor een goede weerstand. Door verschillende factoren kan die balans tussen de goede en slechte bacteriën in onze darmen verstoord worden. Denk hierbij aan:
Stress
Dieet met te veel snelle koolhydraten, suikers, verzadigde vetten en gisten
Te weinig vezels
Gebruik van anti-biotica
Voedsel-allergieën
De huid
De huid is onze directe grens tussen ons lichaam en de buitenwereld. Het is onze directe buffer tegen bacteriën en virussen, koude en hitte. Het is dus ook belangrijk dit orgaan gezond te houden voor een goede weerstand. Toch wordt ook hier regelmatig de balans verstoord. O.a. door:
Gebruik van zepen die de beschermlaag van onze huid aantasten
Gebruik van verzorgingsproducten met chemische gifstoffen
Contact met agressieve stoffen (b.v. schoonmaakmiddel)
Vervuilde lucht
Ontgiften en weerstand
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende factoren die de weerstand naar beneden kunnen halen. Door regelmatig te ontgiften, maken we onszelf schoon. Hierdoor komt je lichaam weer in zijn eigen kracht te staan en kan de weerstand groeien. We voelen ons fitter, sterker, energieker en zijn beter bestand tegen zowel ziektes als emotionele gebeurtenissen. Want je weerstand is er niet alleen op fysiek vlak, maar ook geestelijk heb je een bepaalde weerstand. Dat merk je bijvoorbeeld in het geval van stress.
Waar we ons bij het ontgiften dus op focussen zijn niet alleen de letterlijke gifstoffen (vervuilde lucht, chemische toevoegingen, vergisting in de darmen, etc.), maar ook de andere “toxines” die ons leven en lichaam uit balans brengen: stress, emotionele bagage, je woonomgeving, etc.. Op een dusdanige manier dat je het makkelijk kunt inpassen in je dagelijkse leven. Dit is niet alleen beter voor je dagelijkse routine, maar is dus ook geschikt voor iedereen. Ook die mensen die b.v. last hebben van een zwakke spijsvertering of een slecht suikermetabolisme (hypoglycemie, diabetes, etc.)*

 

 

 

 

 

provoet-wit